قصران گروپ | مرجع تخصصی مهاجرت و اخذ اقامت

مشاغل مورد نیاز آلمان

در سال های اخیر میزان مهاجرت به آلمان و درخواست ویزای کاری آلمان افزایش بسیار زیادی داشته است به همین جهت آشنایی با مشاغل مورد نیاز آلمان از ضروریات مهاجرت به این کشور است .
افرادی که با دریافت ویزای تحصیلی آلمان در دانشگاه های این کشور تحصیل می کنند، بعد از پایان دوره دانشگاه خود می توانند از شرایط تبدیل ویزای تحصیلی به کاری آلمان برخوردار شوند. کشور آلمان در حوزه شینگن واقع شده است و ویزای تحصیلی شینگن به افرادی که دارای صلاحیت لازم تحصیل در آلمان هستند فراهم کرده است.

مشاغل مورد نیاز آلمان

مشاغل مورد نیاز آلمان

پیش از اقدام برای دریافت ویزای کاری آلمان بهتر است از شرایط بازار کار در این کشور و مشاغل مورد نیاز آلمان اطلاع پیدا کنید.

بر اساس آخرین مطالعات، کمبود کارگر در آلمان در سال‌های اخیر به بالاترین حد خود رسیده است.مطالعه ای که توسط (KOFA) انجام شده است نشان می دهد که میزان مشاغل خالی بیش از ۳۰ درصد در هر سال رو به افزایش یافته است این در حالی است که سطح بیکاری در حال کاهش است.

در سال ۲۰۲۲، ۱٫۳ میلیون شغل در آلمان برای متخصصان ماهر یا واجد شرایط وجود داشت. ۵۰ درصد از این مشاغل یعنی حدود ۶۳۰٫۰۰۰ عدد فاقد نیروی کار بودند.

مشاغل مورد نیاز آلمان که فاقد نیروی کار است معمولا توسط کارگران خارج ازاتحادیه‌ی اروپا پر میشود. البته کشورهای بسیار دیگری هم مانند آلمان با پیری جمعیت و یا کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستند.

سیاست کشورهایی مانند آلمان برای پر کردن نیروی کار جهت مشاغل مورد نیاز در کشور، اعطای ویزای کاری آلمان برای آندسته از علاقه مندان و واجدین شرایط کار در این کشور است.

دولتمردان آلمان تاکید کرده اند نیروی کار مهاجر به آلمان باید دارای صلاحیت باشند و آموزش لازم برای انجام کار مورد درخواست را داشته باشند.

مشاغل حوزه پزشکی و پیراپزشکی در آلمان

مشاغل متعددی در حوزه درمان وجود دارد که افراد می‌توانند در آن‌ها فعالیت کنند. در زیر به برخی از این مشاغل اشاره شده است:

۱٫ فیزیوتراپی (Physiotherapie):
– فیزیوتراپ: ارائه خدمات توانبخشی و فیزیک درمانی به بیماران در مراکز توانبخشی، بیمارستان‌ها و مطب‌ها.
– فیزیوتراپی کودکان: مراقبت و توانبخشی از کودکان با مشکلات حرکتی و اختلالات توسعه‌ای.

مهاجرت فارغ التحصیلان رشته فیزیوتراپی به آلمان یکی از راه های مهاجرت و کسب درآمد در این کشور است.

۲٫ پرستاری (Krankenpflege):
– پرستار: مراقبت از بیماران در بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و خانه‌های سالمندان.
– پرستاری مراقبت در منزل (Hauskrankenpflege): ارائه مراقبت به بیماران در خانه‌های خودشان.

پرستاران با مهاجرت به آلمان می توانند شرایط یک زندگی ایده آل را برای خود فراهم کنند.

۳٫ رادیولوژی (Radiologie):
– تکنسین رادیولوژی (Radiologietechnologe): اجرای تست‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، CT اسکن، MRI و اولتراسوند.
– فیزیکدان پزشکی (Medizinphysiker): مسئولیت بررسی و ارزیابی دقیق تجهیزات تصویربرداری و اطمینان از کیفیت تصاویر.

متقاضیان مهاجرت از طریق رشته رادیولوژی به آلمان؛ میتوانند به کسب درآمد و اشتغال در این کشور بپردازند .

۴٫ مدیریت مراکز بهداشتی (Gesundheitsmanagement):
– مدیریت بیمارستان (Krankenhausmanagement): مدیریت عملیات روزانه بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی.
– مدیریت مراکز توانبخشی (Rehabilitationsmanagement): مدیریت مراکزی که خدمات توانبخشی و بازسازی ارائه می‌دهند.

این فهرست تنها یک نمونه از مشاغل موجود در حوزه فیزیوتراپی، پرستاری و رادیولوژی در آلمان است. هر یک از این حرفه‌ها نیازمند آموزش و مهارت‌های ویژه در زمینه‌های مختلفی هستند و افراد می‌توانند با تحصیل و توسعه مهارت‌های لازم، در این زمینه‌ها فعالیت کنند.

کدام مشاغل در آلمان فاقد کارگران ماهر هستند؟

بر اساس مطالعه KOFA، کمبود کارگران ماهر در آلمان در بخش بهداشت، مراقبت های اجتماعی، پرستاری و آموزش بیشتر است. در این مشاغل، به طور میانگین ۶۰ درصد افراد فاقد شرایط برای پر کردن این موقعیت شغلی هستند.

 در بخش ساخت و ساز مشاغلی مانند معماری، نقشه برداری و فناوری ساختمان نیز به شدت تحت تأثیر کمبود کارگران ماهر قرار دارد و مشاغل مورد نیاز آلمان در این حوزه هم می باشد. همچنین تولید و استخراج مواد خام و معدنی نیز جزو مشاغل مورد نیاز آلمان است.

برخی مشاغل مورد نیاز آلمان :

  • حسابداری
  • مدیریت
  • علم و فناوری اطلاعات
  • مهندسی
  • حمل و نقل و تدارکات
  • گردشگری و هتلداری

کشور آلمان پذیرای مهاجران خارجی واجد شرایط است.

مشاغل مورد نیاز آلمان

از میان بردن موانع جذب نیروی خارجی

از نوامبر ۲۰۲۱، دولت آلمان برنامه‌های جدیدی را برای جذب نیروی خارجیِ خارج از اتحادیه اروپا تدوین کرده است. پیش از این جذب نیروی خارجی مشروط به رعایت برخی شرایط بود که از این تاریخ به بعد روند جذب نیروی خارجی کمی تسهیل شد.
همچنین دولت متعهد شد که روند درخواست را ساده ترکند مدت زمان پذیرش و اعطای شهروندی را به نیروی کار خارجی کمتر کند. این اقدام بخشی از برنامه آلمان برای به روز کردن قوانین مهاجرت و رفع موانع بوروکراتیک برای اطمینان از دسترسی آسان تر به بازار کار آلمان است.

چرا کار در آلمان؟

تعداد افرادی که برای دریافت ویزای کاری آلمان درخواست می دهند و تمایل دارند در این کشور به کار مشغول شوند هر ساله بالاتر می رود.

اما دلیل چیست؟

شرایط کاری خوب، دستمزد بالا، فرصت های آموزشی، کیفیت بالای زندگی ، تحصیلات مقرون به صرفه و امکان دریافت شهروندی و اقامت دائم پس از پایان مهلت ویزا از مواردی هستند که افراد زیادی را مشتاق به زندگی و کار در آلمان می کند.

البته برای کاردر آلمان متقاضی میبایست دارای شرایطی باشد که مهترین آن تسلط به زبان آلمانی تا سطح B1 و در برخی موارد B2 است.

مدارک مورد نیاز برای کار در آلمان

مانند دریافت هر نوع ویزای دیگری برای حضور در مشاغل مورد د نیاز در آلمان، پس از دریافت دعوتنامه از سوی کارفرمای آلمانی می بایست مدارک مورد نیاز برای ویزای کاری آلمان را فراهم کنید. ممکن است مدارک درخواستی نسبت به شغل شما متفاوت باشد اما عموما موارد زیر هستند:
– گذرنامه معتبر
– دو قطعه عکس رنگی
– فرم تکمیل شده درخواست ویزای کار
– رزومه به زبان آلمانی یا انگلیسی
– مدرک تحصیلی تأیید شده توسط سفارت آلمان
– گواهی سابقه کار
– قرارداد کاری با کارفرما در آلمان
– گواهی زبان آلمانی حداقل سطح B1

مشاغل مورد نیاز آلمان

اقامت پس از کار در آلمان

آلمان یکی از کشورهای مورد علاقه مهاجران برای کار و زندگی است. این کشور با داشتن اقتصاد قوی، فرهنگ غنی و سیستم آموزشی و بهداشتی برتر، جذابیت زیادی برای افرادی که به دنبال تغییر شغل یا شروع یک زندگی جدید هستند میباشد. اما چگونه می‌توان پس از کار در آلمان اقامت دائم گرفت و شرایط دریافت اقامت دائم و شهروندی در آلمان بعد از اتمام مدت ویزای کار چیست؟

یکی از دلایلی که کشور آلمان را به مکانی مناسب برای کار و زندگی تبدیل کرده است امکان دریاقت اقامت دائم بعد از کار در این کشور است. به این منظور متقاضی باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • داشتن مجوز کار و اقامت موقت برای حداقل پنج سال
  • داشتن منبع درآمد کافی و قابل اعتماد برای خود و خانواده‌
  • داشتن بیمه‌های اجتماعی و بهداشتی
  • داشتن مسکن مناسب
  • داشتن مهارت‌های زبان آلمانی حداقل در سطح B1
  • داشتن آگاهی از قوانین و فرهنگ آلمان و رعایت آن در طول مدت کار در آلمان
  • عدم داشتن سابقه کیفری

پرداخت مالیات

متقاضی دریافت اقامت دائم آلمان باید مالیات بر شغل خود را پرداخت کرده باشد.
بعد از بررسی شرایط متقاضی و پس از ۵ سال کار در آلمان متقاضی می تواند برای اقامت این کشور درخواست دهد و بعد از ۲ سال تابعیت المان را دریافت کند.
برخی از موارد استثناء نیز برای دریافت اقامت دائم در آلمان وجود دارد. به عنوان مثال، اگر شما فارغ‌التحصیل یک دانشگاه آلمانی باشید، می‌توانید با داشتن مجوز کار و اقامت موقت برای حداقل دو سال، اقامت دائم درخواست کنید.

فرم مشاوره رایگان قصران گروپ

نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید:
با عرض تاسف، در حال حاضر امکان ارائه خدمات به اتباع خارجی (بدون پاسپورت ایرانی) وجود ندارد.

تماس با قصران گروپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *