اگر شما هم قصد تحصیل مهندسی در آلمان را دارید بهتر است قبل از اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان و پذیرش تحصیلی با بهترین دانشگاه های فنی مهندسی آلمان آشنا شوید. در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین دانشگاههای فنی مهندسی آلمان آشنا کنیم، تا پایان مطلب همراهمان باشید.
آنچه در این مقاله به آن پرداخته ایم:
چرا دانشگاههای فنی مهندسی آلمان؟
چرا دانشجویان برای تحصیل در رشته فنی مهندسی دانشگاههای آلمان را انتخاب میکنند؟ دلایل زیادی برای پاسخ به این سؤال وجود دارد که مهمترین آنها عبارتاند از:
- تحصیل رایگان در آلمان :تحصیل در اکثر دانشگاههای دولتی آلمان رایگان است.
- دانشگاههای فنی مهندسی آلمان مدرک معتبر بینالمللی ارائه میدهند.
- هزینههای زندگی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمتر است.
- از آنجاییکه آلمان از نظر اقتصادی پیشرفته است دانشجویان فارغالتحصیل مهندسی راحتتر میتوانند وارد بازار کار شوند و آینده روشنی در انتظار دانشجویان رشته فنی مهندسی است.
- یکی دیگر از مزایای انتخاب دانشگاههای فنی مهندسی آلمان، دریافت کمکهزینه بورسیه تحصیلی آلمان است.
بهترین دانشگاه های فنی مهندسی آلمان کدامند؟
دانشگاه فنی مونیخ: دانشگاه مونیخ (TUM) در سال ۱۸۶۸ تأسیس شده و جز برترین دانشگاههای فنی جهان و یکی از بهترین دانشگاه های فنی مهندسی آلمان است. رشتههای مهندسی متعدد و متنوعی در این دانشگاه ارائه میگردد. رشتههای مهندسی محیط و آبوهوا، مهندسی انرژی و مواد اولیه و مهندسی زیرساخت از جمله رشتههای مهندسی است که در دانشگاه مونیخ برای دانشجویان ارائه میشود.
دانشگاه RWTH در آخن: این دانشگاه امکانات مدرن و تکنولوژیهای پیشرفته برای رشتههای مهندسی ارائه میدهد و از این جهت یکی از بهترین دانشگاه های فنی مهندسی در آلمان به حساب می آید.
رشتههای تحصیلی مهندسی در دانشگاه RWTG عبارت است از:
- مهندسی مکانیک (مقطع کارشناسی)
- مهندسی محاسبات (مقطع کارشناسی)
- مهندسی ارتباطات فنی (مقطع کارشناسی)
- مهندسی انرژی (مقطع کارشناسی ارشد)
- مهندسی هوانوردی
- مهندسی خودرو و حملونقل
دانشگاه فنی براندنبورگ: این دانشگاه مزایای بسیاری دارد که مهمترین آن کیفیت بالای آموزش و ورود به بازار کار پس از فارغالتحصیلی است.
رشتههای مهندسی در این دانشگاه شامل؛
- مدیریت بازرگانی و مهندسی
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- مهندسی قدرت
- مهندسی فناوریهای پردازش مواد
- مهندسی فرایند
- مهندسی محیط زیست
دانشگاه فنی برلین: در دانشگاه فنی برلین که جز بهترین دانشگاههای فنی مهندسی آلمان است دورههای علمی و آموزشهای متعددی خواهید دید. آمار اشتغال برای دانشجویان فارغالتحصیل از این دانشگاه بسیار بالاست. مهندسانی که در این دانشگاه تحصیلکردهاند پس از فارغالتحصیلی پیشنهادهای ویژهای برای کار دریافت مینمایند.
دانشگاه اشتوتگارت: دانشگاه اشتوتگارت که در سال ۱۸۲۹ و تحت عنوان مدرسه تأسیس شد، در سال ۱۹۶۷ به دانشگاه تبدیل شد و اکنون نیز یکی از پیشروترینها در زمینه رشتههای فنی کشور آلمان میباشد که اهمیت جهانی نیز دارد.
دانشگاه اشتوتگارت خود را به عنوان مرکز تحقیقات صنعتی، دانشگاهی و غیر دانشگاهی میداند؛ به علاوه این دانشگاه آموزش مبتنی بر تحقیق، با تمرکز بر کیفیت و کل نگری را تضمین میکند.
مدارک لازم جهت اخذ پذیرش دانشگاه های فنی مهندسی آلمان
قبل از دریافت ویزای تحصیلی آلمان، باید دانشگاه مورد نظر را انتخاب نموده و شرایط پذیرش آن را بررسی نمایید زیرا شرایط پذیرش در دانشگاه های آلمان با دیگری متفاوت است. به طور کلی مدارک لازم جهت اخذ پذیرش از دانشگاه مهندسی شامل موارد زیر است:
- پروپوزال یا انگیزه نامه فرد
- مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 و یا مدرک زبان انگلیسی (آیلتس با حداقل نمره ۶٫۵)
- ریز نمرات دیپلم بهصورت ترجمه شده
- مدرک پیشدانشگاهی بهعلاوه ریز نمرات بهصورت ترجمه
- پاسپورت معتبر
- توصیهنامه
مدارک لازم برای پذیرش دانشگاه آلمان در مقطع کارشناسی
برای تحصیل در مقطع کارشناسی آلمان، باید قبل از ورود به دانشگاه، دوره ۱۲ماهه کالج را پشت سر بگذارید. این دوره یکساله کالج، جهت آمادگی برای ورود به دانشگاههای آلمان است. در این دوره یکساله، زبان آلمانی نیز تدریس میشود زیرا زبان تدریس اکثر دانشگاههای دولتی آلمان در مقطع کارشناسی، آلمانی است. دوره تحصیلی کارشناسی در آلمان ۳ – ۴ ساله است.
مدارک لازم جهتپذیرش در مقطع کارشناسی عبارت است از:
- کپی از پاسپورت که دارای اعتبار حداقل ۶ ماه باشد.
- مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به صورت ترجمه شده به علاوه ریز نمرات
- رزومه تحصیلی
- انگیزه نامه
- مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی (بر اساس زبان رشته تحصیل)
- ارائه مدرک تمکن مالی که اثبات کند شما میتوانید از عهده هزینههای تحصیل و زندگی در آلمان برآیید.
مدارک لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد
دوره تحصیلی فوقلیسانس در آلمان، ۱٫۵ تا ۲ ساله است. نکته قابل توجه این است که رشتههای تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد به دو گروه تقسیم میشود و همچنین هزینههای مربوط به هر گروه متفاوت خواهد بود.
این دو گروه عبارتاند از:
گروه اول رشتههای Consecutive: این دسته از رشتهها که هزینه تحصیل در آن رایگان است رشتههایی هستند که مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو در مقطع لیسانس هستند.
گروه دوم رشتههای Non- Consecutive: این دسته از رشتهها برای افرادی که میخواهند یک مهارت جدید یاد بگیرند مناسب است و نیازی نیست که با رشته تحصیلی دانشجو در مقطع کارشناسی مرتبط باشد. به طور میانگین برای تحصیل در رشتههای Non- Consecutive باید حدود ۵۰۰ یورو در هر ترم هزینه نمود؛ البته این مبلغ در برخی از دانشگاهها بیشتر خواهد بود. اگر میخواهید در این رشتهها تحصیل نمایید باید علاوه بر مدرک لیسانس، سابقه عملی و حرفهای خود را به دانشگاه ارائه دهید.
چنانچه قصد تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه های فنی مهندسی آلمان و نیز پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد را دارید باید مدارکی که در زیر بیان شده را تهیه و به دانشگاه تحویل دهید:
- مدرک پایان تحصیلات دیپلم با ترجمه رسمی با مهر و امضای وزارت علوم و دادگستری بهعلاوه ریز نمرات
- مدرک پایان پیشدانشگاهی با ترجمه رسمی با مهر و امضای وزارت علوم و دادگستری بهعلاوه ریز نمرات
- مدرک لیسانس با ترجمه رسمی با مهر و امضای وزارت علوم و دادگستری به علاوه ریز نمرات
- مدرک زبان انگلیسی یا آلمانی
- انگیزه نامه
- رزومه تحصیلی دانشجو
- توصیهنامه
- نامه تمکن مالی (اگر دانشگاه درخواست کند)
- کپی پاسپورت معتبر
قبل از اینکه این مدارک را ارسال نمایید این نکته را به یاد داشته باشید که بعضی از دانشگاههای آلمان فقط مدارکی را بررسی مینمایند که توسط سفارت آلمان در ایران تأیید شده باشند.
فرم مشاوره رایگان قصران گروپ
|