قصران گروپ | مرجع تخصصی مهاجرت و اخذ اقامت

انگیزه نامه یا SOP چیست؟

اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که قصد دریافت ویزای تحصیلی دارید حتما واژه انگیزه نامه یا SOP به گوشتان خورده است. SOP یا statement of purpose و یا انگیزه نامه. می توان گفت مهمترین بخش در پذیرش تحصیلی نوشتن انگیزه نامه است و در پذیرش متقاضی بسیار مهم است. اما انگیزه نامه چیست و چرا برای پذیرش در دانشگاه مهم است؟

انگیزه نامه یا SOP

انگیزه نامه یا SOP چیست؟

چرا انگیزه نامه یکی از مدارک مهم در پذیرش تحصیلی است؟ با ارائه انگیزه نامه شما به دانشگاه، اساتید و مقاماتی که مسئول بررسی پرونده تحصیلی شما هستند می‌گویید چه کسی هستید، قصد شما از تحصیل در آن دانشگاه چیست، سوابق تحصیلی شما چیست و به‌طورکلی خود را معرفی کرده و درباره خود می‌گویید.

در واقع در انگیزه نامه یا SOP شما بدون واسطه و از زبان خودتان با دانشگاه در ارتباط هستید؛ اینکه چگونه به شرح خود بپردازید بسیار مهم است و یکی از عوامل تعیین‌کننده پذیرش یا عدم‌پذیرش شما می‌تواند باشد. شاید به نظر نرسد اما با خواندن یک پاراگراف از قلم یک فرد می‌توان به نکات مهمی دست‌ یافت، اعم از ادبیات، شخصیت، میزان علم و دانش و بسیاری نکات دیگر.

در مقاطع تحصیلی بالا دانشجو ملزم به نوشتن مقالات بسیار است. نوشتن انگیزه نامه می‌تواند میزان توانایی‌های شما در نوشتن را تا حدودی برای اساتیدی که مسئول رسیدگی به درخواستتان هستند را روشن کند؛ بنابراین با نوشتن یک انگیزه نامه اصولی مهارت خود را در نوشتن نشان داده و اولین گام در اخذ پذیرش تحصیلی را به‌خوبی برمی دارید.

چگونه SOP بنویسیم؟

یک انگیزه نامه یا SOP استاندارد دارای ویژگی‌هایی است که در نوشتن باید آن را رعایت کنید.

خود را معرفی کنید

در پاراگراف اول به معرفی خود بپردازید و توضیح مختصری در رابطه‌ با رشته تحصیلی و سوابق شغلی مرتبط با رشته‌تان بدهید. در رابطه‌ با رشته تحصیلی‌تان و هدفتان از تحصیل در این رشته بگویید؛ اینکه در آینده از تحصیل در این رشته چه برداشتی خواهید کرد را توضیح دهید. کمی از آموخته‌های خود بگویید، توانایی انجام چه‌کارهایی را دارید و به‌طورکلی هدف شما از تحصیل چیست.

انگیزه خود را بازگو کنید

در این بخش از نوشتن انگیزه نامه شرح دهید که چرا تحصیل در این رشته را دوست دارید. مثلاً در رشته مددکاری تحصیل می‌کنید، بیان کنید که کمک به مردم و رفع کردن مشکلات آنها از علائق شما است. البته دلایل خود را به همین سادگی و سطحی بیان نکنید. قطعاً متقاضیان دیگری هستند که رشته‌شان مددکاری است و همه‌شان اعلام می‌کنند که دوست دارند به مردم کمک کنند. کمی عمیق‌تر دلایل خود را بگویید و نشان دهید که درک درست و عمیقی از رشته کاری که می‌خواهید انجام دهید دارید.

انگیزه نامه یا SOP

از برنامه آینده خود بگویید

اهداف بلندمدت خود را به طور کامل و واضح بگویید. از برنامه‌هایی که در آینده خواهید داشت، اینکه پس از تحصیل در این رشته چه خواهید کرد، پس از فارغ‌التحصیلی در آن کشور چه برنامه‌ای دارید. بیان همه این مسائل نکته مثبتی در انگیزه نامه شما به‌حساب می‌آید و برنامه زندگی و تحصیل شما را شفاف می‌کند. در مثال مددکار اجتماعی می‌توانید بگویید اهداف بلندمدت شما این است که پس از اتمام تحصیل مؤسسه پژوهشی خود را تأسیس کنید و به طور علمی و دقیق به مشکلات مردم بپردازید.

نکات مربوط به نوشتن انگیزه نامه

  • قبل از نوشتن انگیزه نامه چند نمونه موارد مشابه را مطالعه کنید، اما به‌ هیچ‌وجه متن فرد دیگر را کپی نکنید. SOP باید به زبان و با قلم خودتان باشد.
  • در انگیزه نامه یا SOP واضح و شفاف بنویسید. نیازی نیست از کلمات قصار استفاده کنید، از جملات ساده اما با معنی استفاده کنید.
  • بیش از حد طولانی ننویسید. از زیاده‌گویی بپرهیزید و به طور مختصر اهداف خود و رزومه تحصیلی خود را بیان کنید. اگر به نوشته خود بیش از حد پروبال بدهید خواندن آن از حوصله خارج می‌شود. یک انگیزه نامه یا SOP استاندارد بیشتر از ۱ صفحه و نیم نباید باشد.
  • به‌ هیچ‌عنوان اشکال دستور زبانی و غلط املایی نداشته باشید. انگیزه نامه شما باید به زبان انگلیسی باشد (بسته به دانشگاه انتخابی و مقصد می‌تواند متفاوت باشد) به‌ عنوان فردی که قصد تحصیل در کشور دیگری دارد باید به‌ اندازه کافی به زبان انگلیسی مسلط باشید تا نوشته شما خالی از هرگونه ایراد باشد. توجه کنید که انگیزه نامه می‌تواند سطح سواد و معلومات شما را نشان دهد.
  • غیررسمی ننویسید. انگیزه نامه یا SOP یک نامه رسمی خطاب به بخش دانشگاهی است که قصد ادامه تحصیل در آنجا دارید می‌باشد و با نامه‌ای که به دوستتان می‌نویسید فرق دارد!
  • از به‌کاربردن گویش محاوره خودداری کنید و کلمات کلیشه‌ای و پرتکرار را حذف کنید.
  • از قالب رسمی نوشته‌های رسمی تبعیت کنید.
  • فونت Times New Roman با سایز ۱۲ فونتی مناسب برای نوشته‌های رسمی است. فاصله ۱ اینچ از دو طرف متن، ۱٫۵ فاصله خطوط قالبی استاندارد برای نوشته‌های رسمی است.
  • اغراق نکنید! در انگیزه نامه یا SOP همه مطالب را صادقانه بگویید و به‌هیچ‌وجه اغراق نکنید. زیرا در صورت‌ پذیرش و بررسی مدارک و سوابق شما به صدق گفتارتان پی خواهند برد. پس بهتر است از همین ابتدا با گفتار صادقانه و واضح نظر مسئولین بررسی‌کننده را به خود جلب کنید.
  • عجله نکنید. در نوشتن انگیزه نامه عجله نکنید و با دقت و صبر و حوصله این کار را انجام دهید. بهتر است پس از پذیرش تحصیلی، اقدام به دریافت وقت سفارت نمایید تا باحوصله و دقت به انجام همه کارهای مربوط به ویزای تحصیلی بپردازید.
  • از همان آغاز نوشتن انگیزه نامه یا SOP نامه به شرح اهداف خود بپردازید. از رزومه خود بگویید؛ اگر سابقه شرکت در سمینار دارید، اگر دارای مقاله و ترجمه چاپ شده هستید و… آنها را بیان کنید اما بیش از حد اغراق نکنید چرا که بعداً و در مصاحبه حضوری باید مدارک خود را ارائه داده و درباره آن توضیح دهید.
  • درباره شهر و دانشگاه محل تحصیل اطلاعات کسب کنید و در انگیزه نامه خود از آن سخن بگویید. با این کار نشان می‌دهید که دارای اطلاعات کافی درباره کشور و دانشگاه مقصد هستید و بی‌گدار به آب نزده‌اید!

انگیزه نامه یا SOP

موارد زیر را در نوشتن انگیزه نامه یا SOP در نظر داشته باشید!

  • هدف شما از تحصیل در این رشته چیست؟
  • اگر دارای سابقه شغلی مرتبط با رشته خود هستید آن را ذکر کنید.
  • چرا این کشور و دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید.
  • برای آینده تحصیلی خود چه برنامه‌ای دارید.
  • آیا سابقه سفر تحصیلی دارید (شرکت در سمینار و همایش)
  • آیا بستگانی در کشور مقصد دارید؟

می‌توانید در رابطه‌ با تمام موارد بالا در انگیزه نامه خود صحبت کند. اما از بیان موارد حاشیه‌های و بی‌مورد پرهیز کنید.

فرم مشاوره رایگان قصران گروپ

نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید:
با عرض تاسف، در حال حاضر امکان ارائه خدمات به اتباع خارجی (بدون پاسپورت ایرانی) وجود ندارد.

اگر قصد دریافت ویزای تحصیلی دارید و مایل به پذیرش تحصیلی هستید، با کارشناسان ما در قصران گروپ تماس بگیرید.

تماس با قصران گروپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *