تحصیل در رشته پزشکی ترکیه، یک گزینه عالی برای افرادی است که به رشته ها و گرایشات پزشکی علاقه مند بوده و دارای منابع مالی کافی برای مهاجرت به ترکیه و تحصیل در این کشور هستند.
در ترکیه به راحتی می توانید در رشته های پزشکی و یا گرایشات آن مانند دندان پزشکی و داروسازی تحصیل کنید، تنها لازم است در یک آزمون ورودی نسبتا آسان شرکت کرده و در آن قبول شوید.
مدارک تحصیلی که توسط دانشگاه های ترکیه اعطا می شوند از معتبرترین مدارک تحصیلی هستند که با آن می توانید در بهترین دانشگاه های جهان مشغول به تحصیل شوید. از دیگر دلایل و مزایا برای انتخاب تحصیل در ترکیه در رشته پزشکی می توان به بورسیه های متنوع، آزمون ورودی راحت و کم ترین هزینه در مقابل کیفیت آموزشی، اشاره کرد.
آنچه در این مقاله به آن پرداخته ایم:
تحصیل پزشکی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه نسبت به دیگر کشورها مثل فرانسه ، آلمان، آمریکا و کانادا برای افرادی که موفق به تحصیل پزشکی در ایران نشده اند و می خواهند برای تحصیل در این رشته به کشوری نزدیک و مورد تایید وزارت بهداشت مهاجرت کنند، یک انتخاب بسیار عالی و مناسب است. در این مقاله به بررسی شرایط، امکانات، هزینه ها و جزئیات بیشتری از تحصیل پزشکی در ترکیه پرداخته ایم.
رشته پزشکی ترکیه آموزش های تئوری و عملی در زمینه های مختلفی از جمله هوشبری، پلاستیک و زیبایی، رادیولوژی، پزشکی داخلی و عمومی، پزشکی اطفال و جراحی را به دانشجویان ارائه می دهند.
تحصیل پزشکی در ترکیه هم به زبان ترکی و هم به زبان انگلیسی امکان پذیر است و مدت زمان در نظر گرفته شده برای دوره تحصیلی این رشته ۶ سال بوده اما ممکن است برای برخی افراد کم تر یا بیش تر به طول بیانجامد.
برنامه ها در طول این ۶ سال تحصیلی به شرح زیر می باشد:
- سال اول و دوم: آموزش تئوری مبانی و اصول پایه پزشکی
- سال سوم: آشنایی با انواع بیماری ها هم به صورت عملی و هم تئوری
- سال چهارم و پنجم: آموزش های عملی پزشکی
- سال ششم یا سال آخر: کار به همراه یادگیری در بیمارستان
شرایط و مراحل پذیرش جهت تحصیل پزشکی در ترکیه
شرایط پذیرش در هرکدام از دانشگاه های پزشکی ترکیه با دیگری متفاوت است اما به طور کلی متقاضیان برای دریافت پذیرش در هرکدام از این دانشگاه ها باید در یکی از آزمون های ورودی YOS یا SAT شرکت کرده و نمره قبولی را کسب کنند.
در زیر شرایط پذیرش در برخی از دانشگاه های برتر پزشکی ترکیه را می توانید مشاهده کنید:
- دانشگاه قاضی: ارائه مدرک دیپلم دبیرستان با حداقل نمره ۱۸، شرکت در آزمون SAT و کسب حداقل نمره ۱۲۰۰ از ۱۶۰۰، ارائه مدرک زبان آیلتس یا تافل و یا شرکت در دوره آماده سازی.
- دانشگاه آنکارا: ارائه مدرک دیپلم دبیرستان، کسب حداقل ۵۰ امتیاز در آزمون YOS، شرکت در دوره آمادگی.
- دانشگاه اوسکدار: ارائه سوابق تحصیلی و مدرک دیپلم با حداقل نمره ۱۱ از ۲۰، شرکت در آزمون ورودی خود دانشگاه، ارائه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی و یا شرکت در دوره آماده سازی.
مراحلی که باید برای اخذ پذیرش در دانشگاه های پزشکی ترکیه طی کنید شامل انتخاب دانشگاه، ارسال درخواست پذیرش، آماده کردن مدارک مورد نیاز و دریافت ویزای تحصیلی می باشد که برای اینکار می توانید از کارشناسان مجرب قصران گروپ مشاوره دریافت کنید.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش و تحصیل پزشکی در ترکیه
هر دانشجو باید مدارک خود را طبق آنچه که دانشگاه مورد نظر از او درخواست کرده ارائه دهد، اما به طور کلی مدارک مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در ترکیه شامل موارد زیر می باشد:
- فرم تکمیل شده درخواست پذیرش دانشگاه
- مدرک پایان آموزش دیپلم متوسطه
- ارائه مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل برای تحصیل به زبان انگلیسی
- اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی دانشجویی در ترکیه و شهریه دانشگاه
- پرداخت هزینه درخواست تحصیل پزشکی در ترکیه که حدودا ۳۵ الی ۱۰۰ دلار است.
- ارائه مدرک قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
آزمون های ورودی برای تحصیل پزشکی در ترکیه
برای پذیرش در دانشگاه های پزشکی ترکیه دو نوع آزمون ورودی برگزار می شود که عبارتند از آزمون YOS و آزمون SAT.
هر کدام از دانشگاه ها مدرک یکی از این دو آزمون را قبول دارند، بنابراین قبل از شرکت در این آزمون ها باید دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کرده و از این موضوع مطلع شوید.
- آزمون SAT: این آزمون در ۱۰۰۰ شعبه در سراسر جهان برگزار می شود. سوالات این آزمون شامل دو بخشِ هوش و زبان انگلیسی و بخشِ اطلاعات علوم پایه است و یکی از کاربردی ترین آزمون ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه است.
از جمله دانشگاه هایی که مدرک این آزمون را قبول دارد دانشگاه قاضی می باشد. - آزمون :YOS این آزمون به صورت جدا در هر کدام از دانشگاه های انتخابی برگزار می شود. از جمله دانشگاه هایی که این آزمون را برگزار می کند، دانشگاه استانبول است.
توجه داشته باشید که نمره قبولی در هر یک از این آزمون ها با توجه به دانشگاه مقصد متفاوت خواهد بود.
از دیگر آزمون ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه به شرح زیر می باشند:
- آزمون ورودی تخصص پزشکی در ترکیه (TUS): این آزمون برای افرادی است که می خواهند بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی خود در ترکیه، دوره تخصص خود را نیز در این کشور بگذرانند. آزمون TUS فقط در شهر آنکارا و در ماه های سپتامبر و آوریل برگذار می شود. متقاضی برای پذیرش در دوره تخصص پزشکی باید موفق به کسب حداقل نمره ۶۰ از ۱۰۰ در این آزمون شود.
- آزمون معادل سازی مدارک پزشکی (STS): این آزمون برای معادل سازی مدرک عمومی پزشکی و دندان پزشکی و برخی از دیگر رشته ها مانند داروسازی و دبیری کاربرد دارد. همچنین از آزمون STS برای تعیین سطح پزشکان برای کار در ترکیه نیز استفاده می شود.
آزمونهای زبان مورد نیاز برای تحصیل در رشته پزشکی ترکیه
اگر قصد تحصیل در رشته پزشکی ترکیه به زبان انگلیسی را دارید، باید یکی از مدارک IELTS، TOFEL و یا PTE را ارائه کنید. در صورتی که مدرک زبان نداشته باشید باید در آزمون زبان دانشگاه مورد نظر شرکت کرده و قبول شوید.
همچنین برای تحصیل به زبان ترکی باید مدرک زبان ترکی داشته باشید یا در دوره آماده سازی و آزمون دانشگاه مورد نظر شرکت کنید. از معتبر ترین مدرک های زبان ترکی TOMER است.
دانشگاه های پزشکی در ترکیه
دانشگاه ها در ترکیه یا خصوصی هستند و یا دولتی؛ تفاوت این دانشگاه ها معمولا در میزان هزینه های دریافتی و شهریه آن ها است، به همین علت تقاضا برای اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی بالاتر می باشد.
بسیاری از دانشگاه های پزشکی ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند که از جمله آن ها می توان به دانشگاه های آنکارا، باشکنت، استانبول، کوچ، دانشگاه قاضی و دانشگاه حاجت تپه اشاره کرد.
در مجموع بهترین دانشگاه ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه عبارتند از:
- دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)
- دانشگاه آنکارا (Ankara University)
- دانشگاه کوچ (Koç University)
- دانشگاه استانبول (Istanbul University)
هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه
برای تحصیل پزشکی در دانشگاه های ترکیه باید شهریه بپردازید؛ مبلغ شهریه برای دانشگاه های خصوصی و دولتی متفاوت است، این رقم برای دانشگاه های دولتی به صورت سالانه حدودا ۲۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار آمریکا و برای دانشگاه های خصوصی بیشتر و حدودا ۱۰۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار در سال می باشد.
با وجود تفاوت هزینه ها، بیشتر متقاضیان ترجیح می دهند در دانشگاه های خصوصی ترکیه به تحصیل پزشکی بپردازند، چرا که قبولی در آزمون ها و پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه به علت رقابت شدید بین متقاضیان، کاری نسبتا دشوار است.
شهریه برخی از دانشگاه های پزشکی ترکیه به شرح زیر می باشد:
- دانشگاه آنکارا:
برای تحصیل به زبان ترکی، ۳۸۱۰ دلار در سال
برای تحصیل به زبان انگلیسی، ۵۷۱۵ دلار در سال
- دانشگاه اوسکدار:
برای تحصیل به زبان ترکی، ۱۴۰۰۰ دلار در سال
برای تحصیل به زبان انگلیسی، ۱۵۰۰۰ دلار در سال
- دانشگاه قاضی:
برای تحصیل به زبان ترکی، ۶۲۱۳ دلار در سال
برای تحصیل به زبان انگلیسی، ۶۲۱۳ دلار در سال
- دانشگاه باشنکت:
برای تحصیل به زبان ترکی، ۱۱۹۳۹ دلار در سال
تحصیل پزشکی در ترکیه
متقاضیان تحصیل پزشکی در ترکیه با قبولی در آزمون دانشگاه های دولتی (YOS)، کم تر از ۱۵۰۰ دلار در سال شهریه پرداخت خواهند کرد. این افراد اگر در سال اول و دوم دوره پزشکی خود، موفق به کسب نمرات عالی شوند، می توانند از بورسیه های تحصیلی استفاده کنند و شهریه خود را برای تحصیل در ترکیه رایگان کنند.
همچنین بسیاری از دانشگاه های دولتی امکان اسکان رایگان دانشجویان برتر خود را فراهم می کنند که می توانید از آن ها بهره مند شوید.
آینده شغلی و درآمد پزشکان در ترکیه
کشور ترکیه یکی از مکان های توریستی و مقاصد گردشگری پرطرفدار می باشد، از این رو سالانه افراد زیادی از کشورهای مختلف مخصوصا کشورهای همسایه، جهت دریافت خدمات پزشکی و درمانی به ترکیه سفر می کنند.
به همین جهت چشم انداز شغلی برای پزشکان در ترکیه بسیار مناسب است و دانشجویان پزشکی می توانند با آرامش خیال به تحصیل بپردازند.
همچنین پزشکان در ترکیه درآمد خوبی هم دارند و متوسط حقوق یک پزشک در این کشور، ماهانه و به صورت تقریبی ۱۵٫۵۵۲ لیر و حداکثر درآمد آن ها ۳۳٫۲۶۸ لیر می باشد.
اگر از علاقه مندان تحصیل در رشته پزشکی هستید و قصد مهاجرت تحصیلی دارید، ترکیه می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد.
برای دریافت مشاوره با کارشناسان قصران گروپ تماس بگیرید.
فرم مشاوره رایگان قصران گروپ
|