قصران گروپ | مرجع تخصصی مهاجرت و اخذ اقامت

بازار کار مهندسی در آلمان

کشور آلمان در مرکز اروپا یکی از پر جمعیت ترین و ثروتمند ترین کشور های اروپایی به حساب می آید و یکی از برترین قطب های صادرات جهان است که در صنایع مهمی از جمله خودروسازی، جایگاه ویژه ای دارد اما بازار کار مهندسی در آلمان چگونه است؟
شرکت ها و کارخانه های بزرگی در این کشور قرار دارند، همین موضوع سبب ایجاد مشاغل مورد نیاز بسیاری در آلمان شده است. اخیرا نیز به دلیل بالا رفتن میانگین سنی جمعیت در آلمان، نیاز به جذب نیروی کار متخصص و جوان، خصوصا رشته های مهندسی در این کشور به شدت احساس می شود. از این رو متقاضیان می توانند با مطالعه بازار کار رشته مهندسی و فرصت های شغلی در این کشور، برای ویزای کار درخواست دهند.

مهندسی در آلمان

 

بازار کار مهندسی در آلمان مانند هر صنعت دیگری در این کشور از گذشته تا به امروز، تکیه زیادی بر علم و تکنولوژی داشته است.
هم اکنون ۲۱ درصد مهندسان مشغول به کار در آلمان، بالای ۵۵ سال سن دارند و باید به زودی جایگزین شوند. براساس آمار پایگاه داده «کمیسیون اروپایی»، بالاترین نرخ استخدام مهندسان در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا مربوط به آلمان می باشد و از نظر سهم مهندسان در کل اقتصاد، آلمان دومین کشور بزرگ اروپا محسوب می شود.

از نظر بازار کار مهندسی در آلمان، استان‌ های هامبورگ، اشتوتگارت و همچنین شهرهای مونیخ و برلین بیشترین فرصت های شغلی را برای مهندسان دارند.
وجود چنین شرایطی باعث شدت گرفتن مهاجرت مهندسان به این کشور شده و علاوه بر آن روند انجام این پروسه، آسان تر شده است.

پرطرفدارترین رشته های مهندسی در آلمان

اگر به عنوان یک مهندس قصد مهاجرت به آلمان را دارید، باید پر طرفدارترین رشته های مهندسی را بشناسید. آلمان همواره نیرو های متخصص و با تجربه را در زمینه های مختلف مهندسی جذب می کند.
پر طرفدار ترین رشته های مهندسی در آلمان نیز عبارتند از:

مهندسی برق

آمار ها از تعداد رو به افزایش مهاجرت مهندسین برق به آلمان خبر می دهند. علاوه بر آن وجود شرکت های بزرگ و خوشنامی همچون زیمنس (Siemens) و بوش (Bosch) که متقاضی مهندس برق هستند، به تنهایی مسئول بخش عمده ای از مهاجرت مهندسان برق به آلمان می باشد. درآمد مهندسان برق در آلمان حدودا بین ۱٫۷۰۰ تا ۵٫۹۰۰ یورو در ماه متغیر است، و بهترین فرصت های شغلی برای این رشته در شهرهای هامبورگ، کلن و برلین می باشد.

همچنین بد نیست از مهم ترین گرایشات مهندسی برق در آلمان بدانید که شامل:

  • وسایل نقلیه الکترونیکی یا E-mobility
  • مهندسی انرژی های تجدید پذیر یا Renewable Energy Engineering
  • اینترنت اشیاء  (IOT)، هوش مصنوعی یا  AI، رباتیک و  …می باشد.

 

مهندسی در آلمان

مهندسی فناوری اطلاعات (IT)، علوم کامپیوتر و برنامه‌ نویسی

از آنجایی که تقاضای زیادی برای علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در آلمان وجود دارد، مهاجرت برنامه نویسان به این کشور دائما در حال افزایش است. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این رشته در آلمان، وجود تعداد فرصت های شغلی فراوان به زبان انگلیسی می باشد.

توجه داشته باشید، درست است که داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد برای شما امتیاز محسوب می شود، اما تجربه کاری شما بسیار با اهمیت تر است، از این رو یک رزومه جذاب از پروژه های قبلی خود داشته باشید.
میزان درآمد فردی که به ‌عنوان مهندس فناوری اطلاعات در آلمان کار می‌کند، از حدود ۱٫۹۸۰ یورو تا ۶٫۲۴۰ یورو در ماه متغیر است.

مهندسی مکانیک

از آنجایی که آلمان قطب تولید ماشین آلات به حساب می آید رشته مهندسی مکانیک همواره از رشته های پر متقاضی در این کشور بوده است. برخی از مهم ترین شرکت های بین المللی در حوزه مکانیک و خوردرو در آلمان مستقر می باشند، از جمله آن ها می توان شرکت های مرسدس بنز (Mercedes Benz)، پورشه (Porsche)، آئودی (Audi)، بی ‌ام ‌و (BMW)، زیمنس و بوش را نام برد. فرصت های شغلی که این شرکت ها ایجاد کرده اند، یکی از اصلی ترین دلایل مهاجرت مهندسان مکانیک به آلمان است.

یک مهندس مکانیک در آلمان چیزی در حدود ۱٫۶۰۰ یورو تا ۵٫۵۵۰  یورو در ماه درآمد دارد، که البته این میزان با توجه به تجربه کاری و سطح تحصیلات، متغیر است. اگر دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک هستید، از یک شانس عالی برای پیدا کردن یک شغل مناسب در یکی از معتبر ترین شرکت ها در آلمان، برخوردار می باشید.

مهندسی عمران و معماری

اکثر ساختمان ‌ها و بنا های تاریخی آلمان، مرتبا نوسازی و تعمیر می‌ شوند، همین مسئله یکی از مهم ترین دلایل تقاضای بالا برای مهندسین عمران و معماری در آلمان است.
یکی از استاندارد های تعیین شده برای مهاجرت مهندسان عمران به آلمان، مدرک کارشناسی ارشد می باشد. به همین جهت، داشتن یک مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، شانس پیدا کردن شغل در این حوزه را افزایش خواهد داد. همچنین توجه داشته باشید که اگر می خواهید یک شغل مناسب پیدا کنید، داشتن سطح c1 زبان آلمانی برای شما الزامی است.

درآمد یک مهندس عمران در آلمان، از حدود ۱٫۵۳۰ یورو تا ۵٫۳۰۰ یورو متغیر است. همچنین این مقدار برای یک مهندس معمار، تقریبا از ۱٫۷۰۰ یورو تا ۶٫۸۰۰ یورو می باشد.

مهندسی صنایع

از آنجایی که آلمان یک کشور صنعتی است، به تبع آن تقاضا برای مهندسان صنایع در این کشور بسیار بالاست. داشتن مدرک دانشگاهی برای اشتغال در این حوزه لازم و ضروری است و درآمد مهندسان صنایع بسته به سطح تحصیلات و تجربه کاری آن ها همینطور محلی که در آن مشغول به فعالیت می باشند، متغیر خواهد بود. اما به طور کلی تقریبا بین ۱٫۵۰۰ یورو ۵٫۱۰۰ یورو می باشد.

اگر قصد تحصیل رشته های مهندسی در آلمان را دارید این مطالب را مطالعه کنید: بهترین دانشگاه های فنی مهندسی آلمان و راحت ترین دانشگاه ها برای پذیرش آلمان

درآمد مهندسان در آلمان

طبق اطلاعات آژانس کار فدرال آلمان (German Federal Employment Agency) درانتهای سال ۲۰۲۴، میانگین درآمد مشاغل مهندسی حدود ۷۰,۰۰۰ یورو در سال بوده است.
البته این مبلغ با توجه به عواملی مانند رشته، سوابق کاری، شهر و اندازه شرکت می‌تواند متفاوت باشد.
دستمزدها از حدود ۵۸،۰۰۰ یورو تا ۸۸،۰۰۰ یورو متغیر است.

افزایش درآمد سالانه مهندسان در آلمان براساس افزایش میزان سابقه کاری

  • ۱ تا ۲ سال            ۴۶,۶۰۰ یورو
  • ۶  تا ۱۱ سال         ۵۶,۶۰۰ یورو
  • ۱۱ تا ۱۶ سال        ۶۲,۶۰۰ یورو
  • ۱۶ تا ۲۰ سال        ۶۸,۰۰۰ یورو

 

مهندسی در آلمان

شرایط مهاجرت برای رشته های مهندسی در آلمان

متقاضی مهندسی در آلمان در صورتی که از یک مؤسسه آموزش عالی فارغ ‌التحصیل شده باشد، شرایط لازم را جهت اقدام برای مهاجرت کاری به آلمان را دارد. اما به علت تقاضای زیاد مهندسان برای مهاجرت به این کشور داشتن شرایط زیر بسیار با اهمیت بوده و ضروری می باشد:

  • تمکن مالی: هر فردی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را داشته باشد، باید تمکن مالی خود را برای تأمین هزینه های زندگی در این کشور را اثبات کند. این میزان برای ویزای پیشنهاد کاری یا Job offer، حداقل ۶۸۰ یورو در ماه، و برای ویزای جستجوی کار حداقل حدود ۵٫۱۰۰ یورو برای شش ماه می باشد.
  • پیشنهاد کاری: نامه پیشنهاد کاری از طرف کار فرمای آلمانی، یکی از مهم‌ ترین مدارک مورد نیاز در پروسه مهاجرت مهندسین به آلمان می باشد؛ این سند باید توسط سفارت آلمان تأیید شود.
  • مدرک تحصیلی معتبر: به طور کلی برای کار و تحصیل در کشوری به جز کشور مبدا به یک گواهی رسمیِ اعتبار مدارک تحصیلی خود نیاز دارید. چرا که مدرک تحصیلی شما باید در آلمان به رسمیت شناخته شده یا معادل مدرک یکی از مؤسسات آموزش عالی در این کشور باشد.
  • سطح پایه زبان آلمانی: متقاضیان ورود به بازار کار مهندسی در آلمان باید حداقل مهارت های سطح پایه زبان آلمانی یعنی سطح A2 یا B1 را داشته باشند. همچنین تسلط بر زبان آلمانی برای متقاضیان یک امتیاز عالی به حساب می آید.

انواع ویزا برای مهاجرت مهندسی در آلمان

به طور کلی دو نوع ویزای کاری برای  ورود به آلمان وجود دارد، ویزای جستجوی کار و ویزای پیشنهاد شغلی.
اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارید، می توانید یکی از دو نوع ویزا را انتخاب کنید که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

  • ویزای جستجوی کار یا Job Seeker: این ویزا یک نوع ویزای بلند مدت است که با آن می توانید تا شش ماه در آلمان بمانید و به دنبال کار بگردید. اما از آنجایی که دریافت این ویزا نیازمند شرایطی از جمله تمکن مالی می باشد، همه افراد قادر به اخذ آن نمی باشند.
  • ویزای پیشنهاد شغلی یا Job Offer: با داشتن این ویزا شما می توانید دو سال در آلمان کار کنید. پس از پایان این مهلت می توانید برای تمدید ویزا و سپس دریافت بلو کارت آلمان (blue card) درخواست دهید.

 

فرم مشاوره رایگان قصران گروپ

نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید:
با عرض تاسف، در حال حاضر امکان ارائه خدمات به اتباع خارجی (بدون پاسپورت ایرانی) وجود ندارد.

در این مقاله سعی کردیم شما را تا حدودی با شرایط و بازار کار رشته مهندسی در آلمان آشنا کنیم. اما در فرایند مهاجرت همه چیز به همین سادگی نخواهد بود و پیچیدگی های خود را دارد. به همین علت بهتر است با کارشناسان ما در قصران گروپ جهت دریافت مشاوره در خصوص دریافت ویزای کار آلمان در تماس باشید.

تماس با قصران گروپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *