ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

7 دقیقه

مدت زمان مطالعه

مهاجرت به آمریکا از سال‌های گذشته تاکنون یکی ازهدف‌های ایرانیان برای خروج از کشور و تجربه دنیایی جدید بوده است؛ یکی از انواع راه‌های متعدد مهاجرت و دریافت ویزای آمریکا، ویزای فرصت مطالعاتی می‌باشد.
تنوع راه‌های مهاجرتی به آمریکا فراوان است و فرد متقاضی می‌تواند بر اساس شرایط خود یکی از انواع ویزاهای تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و … را انتخاب کند یا حتی از شانس خود را در برنده شدن در لاتاری امتحان کند.
به طور کلی نیز برای دریافت اقامت دائم آمریکا فرد باید حداقل 5 تا 7 سال در این کشور زندگی کرده باشد و پس از گذشت 10 سال بتواند گرین کارت آمریکا را دریافت نماید.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا چیست؟

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا یکی از انواع ویزاهای تحصیلی و دانشجویی می‌باشد که به ویزای J1 یا ویزای تبادل بازدید کننده یا حتی ویزای دانشجویی J معروف است.
هرکسی در خارج از ایالات متحده آمریکا که تمایل به شرکت در برنامه‌های تبادل تحصیلی و کاری دارد می‌تواند در این برنامه که مورد تایید اداره فرهنگی و آموزشی وزارت امور خارجه می‌باشد شرکت کرده و توسط یک موسسه آموزشی یا غیر انتفاعی مورد حمایت قرار گیرد.

به طور کلی دولت ایالات متحده آمریکا اقدام به ارائه 3 نوع ویزای دانشجویی می‌کند؛ ویزای J، ویزای  F و ویزای M.

 

  • ویزای J Exchange

این ویزای غیر مهاجرتی غالبا به دانشجویان دوره دکترا تعلق می‌گیرد که قصد شرکت در یک برنامه مبادله علمی مانند دبیرستان و یا دانشگاه را دارند.
در واقع فرصت مطالعاتی دوره‌ زمانی مستقل در دکتراست که به مطالعه و انجام تحقیقات علمی در دانشگاه‎­های برتر دنیا اختصاص یافته است.
این امتیاز به دانشجویانی تعلق می‎­گیرد که توانایی خود را در پژوهش‌ها و تحقیقات رشته­‎ تحصیلی خود از طریق فعالیت­‎های علمی و یا آثار علمی و تحقیقاتی منتشر شده، اثبات کرده‌اند.
البته افراد دیگری غیر از دانشجویان دکترا نیز امکان دریافت این ویزا را خواهند داشت که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • ویزای دانشجویی F

افرادی که قصد تحصیل در مراکز آموزشی آکادمیک مانند مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌ها را دارند امکان دریافت این ویزا را خواهند داشت.

  • ویزای دانشجویی M

در صورتی که کسی قصد تحصیل یا آموزش غیر آکادمیک و حرفه‌ای در آمریکا داشته باشد، می‌تواند برای ویزای M درخواست دهد.

 

در نظر داشته باشید برای دوره‌های مطالعات تفریحی که کوتاه مدت هستند، می‌توان از ویزای ویزیتور (ویزای B آمریکا) استفاده کرد.
داشتن این ویزا نشاندهنده این است که شما به منظور دریافت مدرک تحصیلی وارد خاک آمریکا نشده‌اید.

 

پیش از اقدام برای ویزای دریافت ویزای دانشجویی J نیز ابتدا باید توسط یک موسسه آموزش عالی در آمریکا که توسط SEVP (برنامه دانشجویی و تبادل بازدیدکنندگان) به تائید رسیده است، پذیرش شوید.
موسسه‌ای که گواهینامه SEVP را داشته و فرم های I-20 و DS-2019 را جهت درخواست ویزا صادر می‌کند باید اعتبار داشته باشد به این دلیل که کارفرمایان آمریکایی و بین المللی تنها مدارک موسسات خاصی را که اعتبار آن‌ها به تائید رسیده است را قبول می‌کنند.

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

افراد واجد شرایط دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

  • Au pair و EduCare

فرد جوان 17 تا 30 ساله که توسط خانواده‌ای میزبان در آمریکا به این کشور وارد شده و اقامت می‌کند. این فرد دستمزدی را نیز در ازای خدماتی که به این خانواده می‌دهد، دریافت می‌نماید؛ مانند مراقبت از کودکان خانواده.

  • مشاوران کمپ – Camp Counselor

کسانی که کودکانی که در کمپ‌ها شرکت کرده‌اند را راهنمایی کرده و ایمنی آن‌ها را فراهم می‌کنند؛ آموزش‌های ویژه‌ای را جهت چگونگی حمایت کامل از نیازهای کودکان دریافت می‌نمایند.

به علاوه او باید به غذای رایگان و نیز شرایط زندگی برابری با سایر اعضای خانواده میزبان دسترسی داشته‌ باشد.

  • کارآموزان – Intern

دانشجویان نخبه و یا فارغ ‌التحصیلان یک رشته تخصصی مانند پزشکی، مهندسی و یا … معمولاً با حضور در آمریکا می‌توانند تحت نظارت یک بیمارستان یا کلاس درس، تجربه عملی لازم را به دست ‌آورند.

  • کارآموزان – Trainee

فارغ ‌التحصیلان دوره‌های فنی و عالی که تحت یک برنامه کارآموزی در یک سازمان مشغول می‌شوند. این کارآموزان پس از آموزش در شغل مورد نظر در همان شرکت استخدام می‌شود.

  • بازدیدکنندگان بین‌المللی (دپارتمان موارد دولتی) – International Visitor (Dept. of State use)
  • بازدیدکنندگان دولتی – Government Visitor
  • پروفسورها و محققان – Professor and Research Scholar
  • محققان کوتاه مدت – Short-term Scholar
  • پزشکان – Physician
  • متخصصان – Specialist
  • معلمان Teacher
  • دانش‌آموزان دوره متوسطه – Student, secondary
  • دانشجویان کالج یا دانشگاه – Student, college/university
  • به منظور سفرهای کاری تابستانی – Summer Work Travel

 

در صورتی که قصد گذراندن این دوره در کشوری غیر از آمریکا را دارید، می‌‌توانید روی فرصت مطالعاتی کانادا نیز فکر کنید.

شرایط لازم برای ویزای J1 یا ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا چیست؟

مشاوران کمپ: تسلط کافی به زبان انگلیسی / شامل معلمان، دانشجویان خارجی، کارگران جوان و یا افرادی با مهارت‌های تخصصی که حداقل 18 سال دارند.

Au pair و EduCare: تسلط به مکالمه به زبان انگلیسی / فارغ ‌التحصیل از دبیرستان یا معادل آن که 18 تا 26 سال دارد.

بازدید کنندگان دولتی: فردی با نفوذ و برجسته که توسط آژانس دولتی فدرال و یا محلی و ایالتی در آمریکا انتخاب شود / شرکت در برنامه‌های متنوعی چون کارگاه‌ها، کنفرانس‌ها، جلسات حرفه‌ای مشاوره و مذاکره و نیز سفرهای کاری.

کارآموزان (Intern): مشغول ادامه تحصیل در یک موسسه آکادمیک خارجی با داشتن مدرک تحصیلی بالاتر از سطح متوسطه در خارج آمریکا / یا فارغ‌ التحصیلی حداکثر ۱۲ ماه پیش از شروع فرصت مطالعاتی از چنین موسساتی.

بازدید کنندگان بین‌المللی: فرد انتخاب شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا / دارای مهارت‌های خاص آموزش، مشاهده، مشاوره و تحقیق و … / شناخته شده بودن یا داشتن دانش و مهارت بالقوه در زمینه تخصص.

پزشکان: تکمیل تحصیلات و داشتن مهارت کافی جهت مشارکت اثربخش در طول برنامه‌ / سابقه کار کافی / تسلط شفاهی و نوشتاری به زبان انگلیسی / طی کردن مراحل I و II آزمون هیئت ملی معاینات پزشکی / موفقیت در مرحله l و II آزمون فارغ ‌التحصیلان پزشکی خارجی و یا آزمون VQE (صلاحیت ویزا).

استاتید و محققان: فرد نباید نامزد موقعیت شغلی باشد / نباید طی 2 سال اخیر جزئی از برنامه استادی بوده باشد / طی 1 سال گذشته نیز نباید در برنامه فرصت مطالعاتی آمریکا شرکت کرده باشد مگر در برخی موارد استثنا.

محققان کوتاه مدت: استاد یا محقق با تجربه و با تحصیلات بالا / امکان اقامت در آمریکا با ویزای J1 تنها برای 6 ماه.

متخصصان: داشتن تخصص و دانش در زمینه‌ای خاص / هدف از سفر به آمریکا، تبادل دانش و مهارت با متخصصان خارجی و آمریکایی / نداشتن شغل دائمی در طول اقامت در آمریکا.

دانشجویان کالج یا دانشگاه: حمایت مالی شدن به صورت مستقیم یا غیر مستقیم / اثبات اینکه برنامه مطالعاتی مورد نظر اهداف آموزشی مدرک تحصیلی را در کشور مبدا برآورده می‌کند / حداکثر زمان برای یک برنامه بدون مدرک و با احتساب طول دوره تحصیلی 1 سال است.

دانش‌آموزان دوره متوسطه: داشتن حداقل 15 سال و حداکثر 18 سال و نیم از تاریخ شروع برنامه / به پایان نرساندن تحصیلات ابتدائی و متوسطه بیش از 11 سال بدون احتساب مهد کودک / شرکت نکردن در برنامه مطالعاتی ترم یا سال تحصیلی دانش‌آموزان دبیرستانی / عدم شرکت در F-1 یا J-1 در مدارس آمریکا.

سفرهای کاری تابستانی: مسلط به زبان انگلیسی برای تعاملات موفق / با موفقیت گذراندن حداقل یک ترم دانشگاهی یا معادل آن / نبودن در پی استخدام تمام وقت در آمریکا به دلیل محدودیت اقامت 1 ساله در این کشور با ویزای فرصت مطالعاتی.

معلمان: داشتن تسلط کافی به زبان انگلیسی / داشتن شرایط تدریس در مدارس ابتدایی یا متوسطه در کشور مبدا / مشغول به کار معلمی در کشور مبدا در زمان درخواست برای ویزا / تکمیل یک دوره پیشرفته طی 1 سال اخیر / داشتن 2 سال سابقه تدریس فول تایم در 8 سال گذشته / داشتن مدرکی معادل لیسانس آمریکا در حوزه آموزش و یا رشته‌ای دانشگاهی که قصد تدریس آن را دارید.

کارآموزان (Trainee): داشتن مدرک حرفه‌ای از موسسه دانشگاهی خارجی / حداقل 1 سال سابقه کار مرتبط با شغل خود در خارج از آمریکا یا 5 سال سابقه کار در خارج از آمریکا در زمینه شغلی آینده (که قرار است آموزش ببینید.)

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

مدارک لازم برای درخواست ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

جهت اقدام برای دریافت ویزای J1 باید مطمئن باشید که از الزامات و شرایط آگاهی داشته و تمام مدارک مورد نیاز را نیز آماده کرده‌اید:

  • پاسپورت معتبر
  • 1 قطعه عکس 2*2
  • تکمیل فرم درخواست الکترونیکی ویزای غیر مهاجرتی آنلاین، فرم DS-160
  • گواهی صلاحیت برای وضعیت متقاضی، فرم DS-2019
  • طرح کارآموزی (Intern) / کارآموزی (Trainee)، فرم DS-7002

 

به علاوه امکان دارد مدارک اضافی نیز برای فرآیند بررسی درخواست، از متقاضی خواسته شود.
پس از ارسال درخواست نیز به یاد داشته باشید که باید رسید پرداختی را جهت مصاحبه ویزا دریافت کنید.
مدارک اضافی شامل؛

  • هدف از سفر
  • قصد ترک آمریکا پس از پایان برنامه مطالعاتی
  • گواهی تمکن مالی

 

 

مراحل دریافت ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

  1. برای ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا داشتن یک اسپانسر مالی که توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا معتبر شناخته شده باشد نیاز است.
  2. تکمیل و ارسال فرم DS-2019 که توسط حامی مالی صادر شده و به عنوان گواهی صلاحیت شما برای درخواست ویزای J1 است.
  3. پرداخت هزینه هایی از جمله SEVIS برای سیستم اطلاعات دانشجویی و تبادل بازدیدکنندگان I-901 که باید به DHS (وزارت امنیت داخلی آمریکا) پرداخت شود البته بستگی به برنامه یا اسپانسر شما دارد که این هزینه شامل حال شما شود یا خیر.
    از دیگر هزینه‌ها می‌توان به هزینه پردازش درخواست و صدور ویزا اشاره کرد که هر دو در سفارت آمریکا قابل پرداخت هستند.
    در صورتی که توسط آژانس توسعه بین المللی آمریکا (USAID)، وزارت امور خارجه و یا یک برنامه تبادل آموزشی و فرهنگی حمایت شوید نیازی به پرداخت این هزینه‌ها نیست.
  4. تعیین وقت مصاحبه سفارت
  5. شرکت در جلسه مصاحبه با افسر سفارت که ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

 

  • دلیل انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر چیست؟
  • قصد ادامه تحصیل دارید یا خیر؟
  • قصد شما از حضور در این فرصت مطالعاتی چیست؟
  • آیا قصد بازگشت به کار خود را پس از فرصت مطالعاتی دارید؟
  • اهداف شغلی شما در آینده چیست؟
  • هزینه تحصیل شما به عهده کیست؟
  • شغل والدین شما چیست؟

ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

شرایط اقامت در ایالات متحده با ویزای فرصت مطالعاتی آمریکا

افرادی که ویزای J1 را دریافت می‌کنند باید پس از فارغ التحصیلی در آمریکا به مدت حداقل 2 سال به کشور خود بازگشته و در آن‌جا زندگی کنند.
تنها در این صورت است که فرد مجددا اجازه بازگشت به آمریکا را خواهد داشت.

سوالات متداول:

  • با داشتن ویزای J1 امکان کار در ایالات متحده وجود دارد؟

امکان کار حین تحصیل در وجود خواهد داشت اما مانند کسی که مجوز کار آمریکا را دارد خیر.
بلکه محدودیت‌های خاصی مانند کار پاره وقت حداکثر 20 ساعت در هفته وجود دارد. البته در تعطیلات تحصیلی، کار تمام وقت امکان پذیر خواهد بود.

 

  • چه کسانی واجد شرایط دریافت ویزای J1 آمریکا هستند؟

دانشجویان کالج یا دانشگاه، مشاوران کمپ، Au pair و EduCare، کارآموزان، بازدید کنندگان دولتی، معلمان، دانش‌آموزان دوره متوسطه، بازدید کنندگان بین‌المللی، پزشکان، محققان کوتاه مدت، اساتید و محققان، متخصصین، متقاضیان سفرهای کاری تابستانی.

 

برای دریافت مشاوره در خصوص مهاجرت تحصیلی به آمریکا، پیکاپ ویزا آمریکا و نیز ویزای توریستی آمریکا با مشاوران ما در قصران گروپ در تماس باشید.

مقالات مرتبط

راهنمای چک کردن نتایج لاتاری گرین کارت 2025

لاتاری گرین کارت آمریکا شانس بزرگیست که دولت آمریکا در اختیار علاقه مندان مهاجرت به این کشور قرار داده است. … مطالعه بیشتر

زمان مطالعه : 5 دقیقه

لاتاری آمریکا چیست؟

لاتاری آمریکا 2025 در تاریخ 12 مهر تا 16 آبان مهلت ثبت نام دارد. نزدیک شدن به ماه اکتبر مصادف … مطالعه بیشتر

زمان مطالعه : 4 دقیقه

زمان اعلام نتایج لاتاری 2025

زمان اعلام نتایج لاتاری 2025 در اردیبهشت 1403 می باشد. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که … مطالعه بیشتر

زمان مطالعه : 4 دقیقه
موسسه مهاجرتی قصران گروپ

هدف اصلی ما در قصران گروپ، ارائه اطلاعات دقیق و مشاوره کامل، هم راستا با شرایط و رزومه شما و ترسیم بهترین مسیر مهاجرتی پیش رویتان است که در ادامه با ارائه خدمات کامل، تمام مراحل اخذ پذیرش تحصیلی، کاری و همچنین فرایند سرمایه گذاری، ثبت شرکت و … انجام داده و آینده ای مطلوب و باب میل شما برایتان به ارمغان می آورد.

راه‌های ارتباط با ما

قصران گروپ در شبکه های اجتماعی

کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت قصران گروپ بوده و هرگونه استفاده از مطالب و مقالات این سایت، پیگرد قانونی دارد.
مشاوره مهاجرتی 22118085