اگر قصد تحصیل در خارج از کشور را دارید قطعا مطلع هستید که اولین گام برای معرفی خود نوشتن رزومه مهاجرتی است. در واقع رزومه مهاجرتی شرح کاملی از شما و توانایی هایتان است.
با ارسال رزومه شما با استادان دانشگاه مورد نظرتان ارتباط میگیرید و با ارائه شرح کاملی ازخود بیان می کنید که سوابق تحصیلی و پژوهشی تان چیست.
می توان گفت رزومه اولین گام آشنایی اساتید و دانشگاه مورد نظر در شناخت شماست. نوشتن یک رزومه اصولی کمک بسیاری در پذیرش یا عدم پذیرش شما دارد. اما اینکه چگونه یک رزومه خوب و حرفه ای بنویسید بسیار مهم است.
آنچه در این مقاله به آن پرداخته ایم:
رزومه را چطور حرفه ای بنویسیم؟
اگر قصد مهاجرت به کشوری دیگر را دارید بدون در نظر گرفتن روشی که برای مهاجرت انتخاب می کنید باید رزومه مهاجرتی و شرح حالی از خودتان داشته باشید.
تفاوتی نمی کند جهت کار در کشوری دیگر یا تحصیل در آن کشور درخواست می دهید. رزومه روشی است که با آن به معرفی خود و توانمندی های خود می پردازید.
ساختار رزومه
به طور کلی ساختاری مشخص برای نوشتن رزومه درنظر گرفته نشده است. چیزی که اهمیت دارد پیوستگی و انسجام و البته نظم اطلاعات است.
اینکه رزومه شما با چه مشخصاتی نوشته شود بسته به هدف شما از اپلای دارد. حتی می توان گفت طریقه نوشتن رزومه کاری با تحصیلی متفاوت است. در نوشتن رزومه های تحصیلی با توجه به رشته ساختار رزومه می تواند متفاوت باشد.
به طور کلی یک رزومه تحصیلی را می توان به بخش های زیر تقسیم بندی کرد:
اطلاعات شخصی
در ابتدای رزومه مهاجرتی به شرح مختصری از خود شامل نام، نام خانوادگی، ایمیل، آدرس و هرگونه اطلاعات شخصی که ازطریق آن میتوان با شما ارتباط گرفت را ذکر کنید.
سوابق تحصیلی
به ترتیب اولویت و نام بردن سال های تحصیلی مقاطع و سوابق تحصیلی خود را نام ببرید. از آخرین مدرک تحصیلی خود شروع کنید و به سوابق قدیمی تر برسید.
به ذکر مقالات منتشر شده، کتاب های ترجمه شده و انتشار یافته، کنفرانس هایی که در آنها شرکت کرده اید بر اساس تاریخ از جدیدترین تا قدیمی ترین بپردازید.
اگر در زمینه ای موفق به اخذ جایزه شده اید یا مقامی کسب کرده اید، سابقه شرکت درالمپیادهای مختلف را اگر داشته اید آنها را نام ببرید.
سوابق کاری
به ذکر سوابق کاری خود بپردازید.تا به حال در کجا مشغول به کار بودید وسوابق کاری مرتبط با تحصیل شما چیست. سوابق کاری را با جزئیات ذکرنمایید، اینکه در هر شغلی چند سال مشغول به کار بودید و چه تجاربی به دست آوردید.
سابقه تدریس
اگر سابقه تدریس در مراکز علمی و یا پژوهشی دارید حتما آن را ذکر کنید. اگر در دانشگاه یا موسسه ای سابقه کارهای اجرایی دارید یا در اجرا و برگزاری مراسم یا کنفرانس ها مسئول بوده اید حتما آنها رانام ببرید.
توانمندی ها وعلایق
به توانایی های خود اشاره کنید. خود را بسیار مشتاق و کوشا برای رشته ای که قصد تحصیل و یا شغلی که قصد کاردرآن را دارید نشان دهید.
زیاد از حد اغراق نکنید اما کم گویی هم نکنید. اجازه دهید مسئول بررسی پرونده شما احساس کند شما دقیقا همان فرد مورد نظر آنها هستید.
نکات کلی برای نوشتن رزومه
در رزومه مهاجرتی باید از فونت رسمی، خوانا و ساده با سایز ۱۱ یا ۱۲ استفاده کنید. برای رزومه فارسی فونت B Nazanin و B Roya و برای رزومه انگلیسی فوت Times New Roman و Arial پیشنهاد می شود.
رزومه خود را چند بار مطالعه کنید و به هیچ عنوان اشتباه دستوری و گرامری نداشته باشید.
می توانید نکات مهم را Bold کنید اما به هیچ عنوان زیر هیچ کلمه یا عبارتی را خط نکشید.
از زیاده گویی بپرهیزید. برای اینکه رزومه ی شما طولانی تر شود نیازی نیست به به توضیحات اضافه روی آورید. گاهی دیده می شود افرادی به دلیل اینکه دارای سابقه تحصیلی یا کاری مرتبط نیستند اقدام به توضیح اضافه و طولانی کردن رزومه می کنند که این کاربسیار اشتباه است. با این کار فقط حوصله فردی که رزومه شما را مطالعه می کند سر میبرید.
از کلمات قصار استفاده نکنید. فکر نکنید که اگر کلمات تخصصی به کار ببرید استادی که رزومه شما را مطالعه می کند را تحت تاثیر قرار می دهید، بلکه برعکس ممکن است نتیجه بخش نباشد.
چند نمونه از رزومه دیگران را مطالعه کنید. با چک کردن سایت هایی مانند novoresume.com و cvbuilder.me می توانید نمونه رزومه های نوشته شده را مطالعه کنید و رزومه ای خوب و اصولی بنویسید.
عواملی نوشتن یک رزومه قوی
برخی از افراد دارای مقالات و پیشینه تحصیلی و یا کاری مناسب برای اپلای تحصیلی و یا کاری نیستند اما با این حال اقدام به دریافت ویزای تحصیلی یا ویزای کاری می نمایند. پیشنهاد ما این است که اگر مقدور است رزومه خود را قوی کنید و بعد برای اخذ ویزا اقدام نمایید. موارد زیر در رزومه شما تاثیر مثبت دارند:
نداشتن گپ تحصیلی و مناسب بودن سن برای اپلای
برای هر مقطع تحصیلی با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی محدودیتی در نظر گرفته شده است. اگر میان مقاطع تحصیلی فاصله یا به اصطلاح گپ تحصیلی بیفتد، باید این گپ تحصیلی را توجیه کرده و توضیح دهید. برای بعد از اتمام مقطع لیسانس مشغول به کار شدید و گپ تحصیلی تان به این دلیل است.
معدل و ریز نمرات خوب
معدل یکی از عواملی است که شما را دانشجویی ممتاز نشان می دهد و می تواند در رای دانشگاه نسبت به پذیرش شما تاثیرگذار باشد و باید آنرا در رزومه مهاجرتی خود ذکر کنید. ضمن اینکه معدل بالا امکان دریافت بورسیه تحصیلی را به شما می دهد.
نمره زبان
یکی از ضروریات اخذ ویزای دانشجویی دارا بودن نمره زبان آیلتس یا تافل است. اگر دارای مدرک زبان هستید حتما آن را در رزومه مهاجرتی خود ذکرکنید.
توصیه نامه
در رزومه مهاجرتی خود قید کنید که مورد تایید اساتید کشورخود بوده اید و آنها بر توانایی های شما تاکید دارند. یکی از مواردی که رزومه شما را قوت می بخشد توصیه نامه است که در کنار سایر مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی موثر است.
فرم مشاوره رایگان قصران گروپ
|