قصران گروپ | مرجع تخصصی مهاجرت و اخذ اقامت

دانشگاه های ترکیه و تفاوت دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه

به دلیل شرایط منطقه ای و نزدیکی ترکیه به ایران، این کشور از سوی افراد بسیاری برای مهاجرت و یا تحصیل انتخاب می شود. درخواست برای شهروندی ترکیه و اقامت در این کشور بسیار پرتقاضاست، به همین جهت دولت این کشور روش های مختلفی را برای اعطای شهروندی ترکیه در نظرگرفته است که مهترین آنها اخذ شهروندی از طریق مهاجرت کاری، خرید ملک و سرمایه گذاری و ازدواج است.

تحصیل در ترکیه نیز بسیار محبوب و پرتقاضا است. دانشگاه های ترکیه از کیفیت بالایی برخوردار هستند و در بین ۱۰۰ دانشگاه منتخب در کشورهای در حال توسعه، ۵ دانشگاه از کشور ترکیه هستند. دانشگاه های ترکیه به دو صورت دولتی و یا خصوصی اداره می شوند و امکان تحصیل در هر دو دانشگاه برای دانشجویان بین المللی فراهم است.

در این نوشته به توضیح و مقایسه درباره دانشگاه های ترکیه می پردازیم. با قصران گروپ همراه باشید.

دانشگاه های ترکیه

دانشگاه های ترکیه

موسسات و مراکز آموزشی در ترکیه به سه دسته تقسیم می شوند:

  • دانشگاه های دولتی
  • دانشگاه های خصوصی
  • و مراکز فنی و حرفه ای در ترکیه

مانند بیشتر کشورهای دنیا دانشگاه های دولتی در ترکیه هم هزینه کمتری از دانشگاه های خصوصی مطالبه می کنند. البته باید گفت قبولی در دانشگاه های دولتی به مراتب سخت تر از دانشگاه های خصوصی هستند.

در بین دانشگاه های ترکیه هزینه دانشگاه های دولتی توسط دولت پرداخت می شوند و به همین جهت میزان کمتری از هزینه را دانشجو متقبل می شود.

در دانشگاه های ترکیه برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه باید در آزمون ورودی زبان شرکت کنید و نمره قابل قبول دریافت کنید. تدریس در دانشگاه های دولتی ترکیه عموما به زبان ترکی است و دانشجو باید به زبان ترکی مسلط باشد.

معیار پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه پذیرش در آزمون YOS است و داوطلبان خارجی بر اساس رتبه در این آزمون پذیرش می شوند.

از برترین دانشگاه های دولتی ترکیه می توان به دانشگاه دولتی آنکارا، استانبول و حاجت تپه اشاره کرد.

هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه به صورت خصوصی بالاتر از دانشگاه های دولتی است. تدریس در این دانشگاه ها به زبان انگلیسی صورت میگیرد، دانشجو علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی باید در مقطع دبیرستان دارای معدل خوب نیز باشد.

دانشگاه های ترکیه

مقایسه دانشگاه های ترکیه

تفاوت بین دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه از نظر زبان تدریس

دانشگاه های خصوصی

در دانشگاه های خصوصی ترکیه هر دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس و استفاده می شود و دانشجو مجاز است هر کدام از زبان ها را که مایل است انتخاب کند به شرطی که رشته ی مورد تحصیل در هر دو زبان قابل ارائه باشد. البته زبان، بر طبق قوانین دانشگاه و منابع هر دانشگاهی ممکن است متفاوت باشد.

دانشگاه های دولتی

اگرچه زبان اصلی دانشگاه های دولتی ترکیه، ترکی است و زبان انگلیسی  به ندرت استفاده می شود اما اگر دانشجویی مایل به تحصیل به زبان انگلیسی باشد داشتن مدرک SAT یک شرط اجباری برای دانشجو است.

تفاوت در میزان پذیرش در دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه

دانشگاه های خصوصی

پذیرش در دانشگاه های خصوصی معمولا کمتر است و آنها شرایط راحت تری را  برای جذب دانشجو در نظر می گیرند. فارغ از اینکه ملیت دانشجو چیست و دانشگاه یا موسسه ای که از آن فارغ التحصیل شده در کشورش مطرح و معتبر بوده یا نه، میانگین نمره ای که دانشجو در آزمون های ورودی کسب کرده است نیز مورد توجه است.

دانشگاه های دولتی

برای دانشگاه های دولتی چندین شرط به شرح زیر وجود دارد:

بعضی از دانشگاه ها نمره بالا را برای پذیرش دانشجویان خارجی در نظر میگیرند و تنها در صورتی دانشجو موفق به اخذ پذیرش می شود که دارای مدرک SAT یا  YOS باشد.

در حالیکه بعضی دیگر از دانشگاه های دولتی مدرکی را که دانشجو از دانشگاه کشور خودش دریافت کرده است را می پذیرند اما در مورد دانشگاه های ترکیه شرایط زیر حائز اهمیت است :

ملیت دانشجو. از مجموع دانشجوهایی که در دانشگاه های دولتی پذیرفته می شوند به هر دانشگاه تعداد مشخصی سهمیه اختصاص داده می شود، همچنین اعتبار مدرک دانشجو نیز نقش مهمی در میزان پذیرش وی دارد، همچنین کشوری که دانشجو مدرک خود را از آن گرفته است نیز بسیار مهم است. اما مهمترین شرط که باید به آن توجه زیادی کرد این است که تعداد مجاز دانشجوهای خارجی ای که در دانشگاه های ترکیه پذیرفته می شوند در تمام شهرهای ترکیه سهمیه بندی شده اند واضح است که بر سر پذیرش در شهرهایی مانند استانبول و بورسا رقابت شدیدی وجود دارد.

دانشگاه های ترکیه

کیفیت و نوع سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه

تلاش های اخیر ترکیه در عرضه ی منابع متنوع برای حمایت از سیستم آموزشی بسیار چشمگیر بوده است. ترکیه یکی از بزرگترین و بهترین سیستم های آموزشی را در منطقه دارد؛ چه در دانشگاه های خصوصی و چه در دانشگاه های دولتی، به طوری که ترجیح و تفاوتی در هیچ کدام از انواع دانشگاه ها ( دولتی یا خصوصی) نیست و نمی توان گفت که یکی بر دیگری برتر است.

هزینه و مخارج تحصیل

دانشگاه دولتی

بزرگترین ویژگی ای که باعث می شود دانشگاه های دولتی توسط دانشجویان به خصوص دانشجویان خارجی انتخاب شوند، سوای کیفیت بالای آموزشی، هزینه کم آن است. هزینه ای حدود ۳۰۰ تا ۸۰۰ دلار مخارج تحصیل یک دانشجو در دانشگاه های دولتی ترکیه است. تحصیل در دانشگاه های دولتی از لحاظ میزان شهریه از دانشگاهی به دیگری متفاوت است که این میزان به رشته و دانشگاه بستگی دارد.

دانشگاه های خصوصی

هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی نسبت به دانشگاه های دولتی بالاتر است. میزان شهریه در دانشگاه های خصوصی ثابت نیست و  در یک دانشگاه نسبت به دیگری متفاوت است و این میزان بستگی به نوع خدمات و سایر مزایایی که دانشگاه در اختیار دانشجو می گذارد دارد.  شهریه تحصیلی در رشته های پزشکی و غیر پزشکی در حدود ۱۰٫۰۰۰ تا ۲۵٫۰۰۰ دلار در سال است. البته امکان استفاده از بورسیه های تحصیلی نیز فراهم است که در صورت دارا بودن شرایط، دانشجو می تواند از انها استفاده نماید.

از دانشگاه های خصوصی برتر در ترکیه می توان به: دانشگاه کوچ، دانشگاه سابنچی و مال تپه اشاره کرد که در رتبه بندی QS رتبه بالایی کسب کرده اند.

اگر درباره تحصیل در ترکیه هنوز تصمیم خود را نگرفته اید، ما تحصیل در دانشگاه های این کشور را با در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی ترکیه به ایران و وجود دانشگاه هایی با رنکینگ بالای جهانی پیشنهاد می کنیم.

فرم مشاوره رایگان قصران گروپ

نام و نام خانوادگی خود را وارد کنید:
با عرض تاسف، در حال حاضر امکان ارائه خدمات به اتباع خارجی (بدون پاسپورت ایرانی) وجود ندارد.

تماس با قصران گروپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *